ACTA D’ASSAMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE L'ASSOCIACIÓ DE PARES D’ALUMNES DEL COL.LEGI CASP-SAGRAT COR DE JESÚS 16 juny 2022

 ACTA D’ASSAMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE

L'ASSOCIACIÓ DE PARES D’ALUMNES DEL

COL.LEGI CASP-SAGRAT COR DE JESÚS



A la Sala Torrelló del Col·legi Casp, es reuneixen a la sala Torelló de l'Escola pares i mares d’alumnes membres de l’Associació (en endavant, “AMPA”), el dijous 16 de juny de 2022, en quòrum suficient d’acord amb els Estatuts de l’AMPA i acorden per unanimitat constituir-se en Assemblea General, actuant com a President el Carlos Trenchs i com a secretària l’Anna Traserra, que ocupen els mateixos càrrecs a la Junta de l’AMPA, per tractar els assumptes assenyalats al següent 


ORDRE DEL DIA.

  1. Aprovació acta de la reunió anterior

  2. Nou calendari escolar. (Presentació per part de la direcció de l’escola) 

  3. Informe i balanç de l'activitat del darrer curs.

  4. Informe i aprovació de l’estat de comptes de l'AMPA. 

  5. Informació del procés d’estudi i redacció dels estatuts per la constitució de la fundació Solidaritat CASP. Fundació impulsada per l’AMPA per gestionar, entre d’altres, el Fons d’Orfenesa i Beques / ajuts econòmics a alumnes, exalumnes i infants i joves vinculats a centres amb relació al projecte educatiu de CASP.  

  6. Torn de paraula

 


Oberta la sessió pel Sr. President, es procedeix a la exposició i deliberació dels assumptes a tractar i després d'això, sense intervencions de les quals s'hagi sol·licitat constància, s'acorda per unanimitat el següent:



PRIMER. Aprovació acta de les reunions anteriors

S’aprova l’acta de l’assamblea anterior en que bàsicament el que es va fer és presentar la nova junta.


SEGON. Nou calendari escolar. (Presentació per part de la direcció de l’escola) 

La directora de l’escola, Maite Andreu detalla el nou calendari escolar pel curs 2022-2023. 

MOPI i primària  comença el 5 setembre i durant tot el mes de setembre es farà classe normal fins a les 16:00.De 16:00 a  17:00 no es farà classe com a tal sino que es faran activitats de lleure amb monitors supervisades pels diferents mestres. S’enviarà un mail a les famílies per a que indiquin si aniran a buscar els seus fills a les 16:00 o a les 17:00.

Secundària i batxillerat comencen el 7 de setembre fent horari normal.

Degut a aquest avançament d’inici de curs es disposarà de 5 dies de lliure elecció.

Les paraescolars estan previstes que comencin el dia 12 de setembre, es comunica que aquesta data es confirmarà més endavant.

Tots els horaris es comunicaran a les famílies via mail.

TERCER. Informe i balanç de l'activitat del darrer curs. 

Per part de la Junta de l’AMPA es fa un repàs dels objectius marcats a l’inici de curs indicant el seu grau d’assoliment.

  1. CONÈIXER

Es considera com a objectiu assolit. Durant l’any s’han mantingut diferents entrevistes amb els diferents interlocutors de l’escola: direcció, responsables de cicle, responsables de pastoral, de paraescolars…

  1. ORDENAR

També es considera un objectiu assolit donat que s’ha assolit millorar la gestió econòmica de l’Associació donat que:

  • S’ha contractat una assessoria externa (Planas Abogados&Economistas)

  • Regularització quatre exercicis anteriors. Aflorament contable “fons     orfanessa”

  • S’han registrat ingresos i despeses per projectes i objectius

  • Incorporació TPV com mitjà pagament activitats / donacions

  • Formalitzar donacions contra convenis amb entitats beneficiaries


  1. IMPLICAR

Aquest és l’objectiu que no es considera assolit per part de la Junta i que és un punt a treballar de cara al curs vinent. Es comenta que en general hi ha una manca d’implicació de les famílies en el dia a dia de l’escola. Cal millorar molt els canals de comunicació: junta-delegats-famílies per aconseguir una major nivell d’implicació.

  1. PRIORITZAR 

En quan a la recuperació de les activitats participatives cancel.lades pel COVID s’ha assolit pel que fa a SOPAR SOLIDARI, MERCAT DE CALAF i FIRA DE SANT PONÇ, però no s’ha assolit pel que fa a recuperar tot el tema de ESCOLA DE PARES (conferències, xerrades dirigides als pares)


QUART. Informe i aprovació de l’estat de comptes de l'AMPA. 

Es presenta el tancament provisional de l’exercici de 2021-2022 de l’AMPA.

Es va iniciar exercici amb un saldo positiu de +12.257€.

Total ingressos: 33.574€

Total costos: 40.120€

Saldo final exercici: +5.711€

Detall:


Es mostra una evolució dels ingressos obtinguts per la quota en els darrers anys. Es veu una forta davallada en els darrers anys especialment als cursos inferiors (MOPI i PIN). Es comenta que el procés per a fer-se soci de l’AMPA, possiblement, no está del tot clar. donat que actualment quan les famílies fan la preinscripció pels nens, al final dels qüestionaris i de tota  la paperassa hi ha una on es demana “cedir les dades bancàries a l’AMPA” per poder fer  el cobrament.  Aquest procediment no queda clar i per tant es posaran mesures cara l’any vinent per poder  assolir 80% de socis per curs de manera transversal a tota l’escola. 

S’aproven els comptes.


CINQUÈ. Informació del procés d’estudi i redacció dels estatuts per la constitució de la fundació Solidaritat CASP. Fundació impulsada per l’AMPA per gestionar, entre d’altres, el Fons d’Orfenesa i Beques / ajuts econòmics a alumnes, exalumnes i infants i joves vinculats a centres amb relació al projecte educatiu de CASP.  

Es presenta el projecte de constituir una Fundació que:

  • Permeti canalitzar de forma regulada, transparent i fiscalment atractiva les iniciatives solidaries de les families del col.legi.

  • permeti aglutinar a través de la mateixa activitats que ja gestiona l’AMPA i noves iniciatives d’altres àmbits de CASP (per exemple antics alumnes)

  • permeti tenir un govern corporatiu a llarg terminiamb procesos de sustitució que no es superposen amb els del AMPA.

  • permeti gestionar el fons d’orfandat de forma més professional


Es presenta un cronograma i un anàlisi viabilitat creació Fundació Solidaritat Casp impulsada per l’ampa.






I vist que no hi ha més assumptes a tractar, s'aixeca la sessió i d'ella aquesta Acta d’Assemblea General Ordinària que és signada per la Secretària amb el Vist i plau del President



VºBº DEL PRESIDENTE LA SECRETÀRIA






_____________________________ _______________________________

Carlos Trenchs Anna Traserra 


Comentaris

Entrades populars